Daniel Ioniță, pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului: „Limba română are capacitatea de a ne ține uniți”

  • 15 Ianuarie 2018 17:22
Daniel Ioniță, pentru cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului: „Limba română are capacitatea de a ne ține uniți”

Limba română are capacitatea „de a ne ține uniți oriunde ne-am afla în lume”, a scris pe Facebook ambasadorul Daniel Ioniță cu ocazia zilei de naștere a poestului Mihai Eminescu, care marchează Ziua Culturii Naționale în România. Mesajul diplomatului este adresat locuitorilor de pe ambele maluri ale Prutului.

„Astăzi, mai mult ca oricând, le mulțumim lui George Enescu, Constantin Brâncuși, Nicolae Grigorescu, lui Emil Cioran, Mircea Eliade sau Grigore Vieru, precum și tuturor celor ca ei, care contribuie asiduu la inscrierea culturii române în valorosul patrimoniu universal”, a scris ambasadorul României, Daniel Ioniță, pe rețeaua de socializare, transmite InfoPrut.

Aportul de necontestat adus de Mihai Eminescu a contribuit la dezvoltarea și modernizarea limbii române, care, susține Daniel Ioniță, „are capacitatea de a ne ține uniți oriunde ne-am afla în lume”.

„Fie ca această Zi a Culturii Naționale, sărbătorită în egală măsură pe cele două maluri ale Prutului, să fie o zi a bucuriei, toleranței și speranței. În Anul în care marcăm Centenarul Marii Uniri, îmi doresc ca această frumoasă zi să ne apropie și mai mult pe noi, toți românii, în înțelegere, solidaritate și pace!”, a mai scris Daniel Ioniță pe Facebook, finalizându-și îndemnul pentru cetățenii din România și Republica Moldova cu câteva versuri din poezia „Glossă” a lui Mihai Eminescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău