Democratul Ghenadie Verdeș este primul candidat cu acte în regulă pentru a participa la alegerile parlamentare noi din data de 20 octombrie

  • 02 Septembrie 2019 09:25
Democratul Ghenadie Verdeș este primul candidat cu acte în regulă pentru a participa la alegerile parlamentare noi din data de 20 octombrie

Președintele raionului Nisporeni, democratul Ghenadie Verdeș, este primul candidat cu acte în regulă pentru a participa la alegerile parlamentare noi din data de 20 octombrie. El va candida în circumscripția nr. 17 (Nisporeni) în care a fost ales deputat fostul lider PDM Vlad Plahotniuc, dar care a renunțat la mandat.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, și-au mai anunțat intenția de a candida în această circumscripție Ion Terguță din partea Blocului ACUM, socialistul Pavel Artamonov, comunistul Ion Țugulea, Ana Guțu din partea PUN și independenta Emilia Ristic. Primii doi, Ion Țerguță și Pavel Artamonov, au concurat la Nisporeni și la alegerile din 24 februarie.

CEC informează că în total au fost depuse 41 de cereri în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat în cele patru circumscripții uninominale în care au loc alegeri noi.

Cele mai multe solicitări au fost înregistrate în circumscripția nr. 33 (Chișinău) unde la funcția de deputat, devenită vacantă după ce Andrei Năstase a fost numit vicepremier și ministru de interne, ar putea pretinde 13 persoane. Au solicitat liste de subscripție pentru a fi înregistrați în calitate de candidați la funcția de deputat socialista Svetlana Popa, liderul PLDM Tudor Deliu, Erica Zucek din partea Partidului Verde Ecologist și independenții Oleg Brega și Lidia Grozav.

Amintim că la 20 octombrie vor mai avea loc alegeri parlamentare noi în circumscripțiile nr. 48 (stânga Nistrului) și 50 (Europa de Vest) în care deputații aleși, Viorel Melnic și Maia Sandu, au renunțat la mandat.

Ultima  zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în cele patru circumscripții este 19 septembrie, mai amintește CEC.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău