Demnitarii din Republica Moldova ne au de proști (Revista presei)

  • 15 Iulie 2016 09:38
Demnitarii din Republica Moldova ne au de proști (Revista presei)

Revista presei din 15 iulie 2016

Jurnal de Chișinău scrie că ”demnitarii din Republica Moldova ne au de proști. Deși se plimbă cu automobile de lux de sute de mii de lei, deputați, miniștri, judecători, precum și alți funcționari susțin în declarațiile de avere că le-au cumpărat aproape degeaba...Primul loc în clasament îl ocupă o judecătoare care conduce un Porsche Cayenne fabricat în 2012. Ea spune că a dat pe el 11 mii de lei. Pe piață, prețul unei asemenea mașini pornește de la aproximativ 860 de mii de lei, precizează Jurnal de Chișinău. Deputatul Anatolie Gorilă, fost membru al fracțiunii PCRM, a declarat la CNI un Mitsubishi Pajero, în valoare de doar 5 mii de lei. Prețul de piață al unei astfel de mașini este de 270 de mii de lei.

Și Ziarul National relevă care este cel mai BOGAT politician din Republica Moldova, cine sunt deputații cu cele mai multe mașini și locuințe. Politicianul din Republica Moldova care arată cele mai mari venituri este primarul de Bălți Renato Usatîi. Potrivit unui top realizat de avere.md, Usatîi a indicat venituri de peste 34,7 milioane de lei, acesta fiind urmat de Vladimir Plahotniuc, cu venituri de peste 34,35 milioane de lei. Fostul premier Vlad Filat, condamnat la închisoare, a avut venituri de peste 8,1 milioane de lei, urmat de primarul de Orhei, Ilan Șor, principalul învinuit în dosarul fraudelor bancare, cu venituri de peste 1,6 milioane de lei, anunță Ziarul Național.

În același ziar, comentatorul Victor Ciobanu constată că în 25 de ani de la declararea independenței, o clasă politică mai ticăloasă n-a existat în R. Moldova. Nici chiar politică nu mai există. Doar o gașcă de ticăloși, găinari ordinari care își rezolvă problemele personale, scrie autorul, amintind că  25 de deputați au părăsit partidele care i-au adus în Parlament, a demis guverne și a votat altul la miez de noapte, procuratura și Centrul Anticorupție ne zic că știu mai multe decât „Kroll”, dar instrumentează dosarele mărunte, iar ANRE aprobă tarifele exagerate cu firme din off-shore... comentează Ziarul Național.

Timpul revine la vizita în Republica Moldova a lui ”Dmitri Rogozin și foaia de parcurs otrăvită”, după cum titrează publicația.  Autorul se întreabă dacă suntem interesați să ne întoarcem pe piața rusă cu orice preț, prin șantaj. Ce ni se va cere să facem? Nu cumva să acceptăm, printre altele, planul rus de normalizare a relațiilor dintre Chișinău și Tiraspol prezentat la Berlin luna trecută, și care prevedea o serie de concesii de neconceput în favoarea Tiraspolului autoproclamat, echivalând ca importanță cu recunoașterea graduală a „rmn”?- se întreabă publicația.

Tinerii basarabeni mizează mult pe instituțiile de învățământ din România pentru a-și asigura o viață decentă, titrează Jurnal de Chișinău. Sute de tineri din R. Moldova, absolvenți ai ciclului gimnazial își depun în aceste zile dosarele pentru a studia la liceele din România. Părinții lor cred că instituțiile de învățământ din România le vor oferi copiilor lor studii mai bune decât școlile din R. Moldova și, prin urmare, o viață decentă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău