Demisiile sau decesul unor aleși locali au dus la alegeri noi în mai multe localități

  • 15 August 2019 09:15
Demisiile sau decesul unor aleși locali au dus la alegeri noi în mai multe localități

Cetățenii din mai multe localități au fost chemați la urne pentru a-și alege primarii și consilierii locali și după validarea alegerilor locale din anul 2015. Potrivit Rodicăi Sîrbu, ofițer de presă al Comisiei Electorale Centrale, în Republica Moldova au avut loc șase astfel de tururi de scrutin, transmite IPN.

„Din motive care țin de demisii sau decesul unor oficialități locale, după alegerile locale din 2015, au fost organizate alte scrutine în care au fost aleși 25 de primari și membrii a două consilii locale. Cele două consilii locale care au altă componență decât cea rezultată din alegerile locale din 2015 sunt cele din localitatea Lingura, raionul Cantemir, și localitatea Coșernița, raionul Criuleni”, a declarat Rodica Sîrbu.

Ofițerul de presă al CEC a mai precizat că toți aleșii locali – primarii de sate, comune, orașe și toți consilierii, rezultați în urma alegerilor din 2015, își exercită atribuțiile funcționale până la validarea de către instanța de judecată a alegerilor locale din 20 octombrie 2019.

În Republica Moldova există 898 de primării. „În una din zilele următoare, CEC va aproba o hotărâre care va stabili numărul de consilieri. Acesta va fi altul decât la alegerile din 2015, pentru că datele oficiale ale Biroului Național de Statistică privind numărul populației Republicii Moldova sunt altele”, a spus Rodica Sîrbu. În funcție de populația fiecărei localități, CEC va stabili un anumit număr de consilieri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău