Demisii la CFM după protestul de la Sipoteni

  • 24 Octombrie 2018 15:32
Demisii la CFM după protestul de la Sipoteni

În urma protestului care a avut loc luni, 22 octombrie, când mai mulți locuitori din Sipoteni, raionul Călărași au blocat circulația trenului de pe cursa Ungheni – Chișinău, Calea Ferată a Moldovei a anunțat că mai mulți șefi de direcții au fost demiși din funcție.

Potrivit unui comunicat al CFM, Serviciul Securitate Internă al întreprinderii a deschis o anchetă pe acest caz, iar angajații care se fac responsabili de această situație au fost sancționați. Conducerea CFM a dispus destituirea din funcție a șefului Depoului de Locomotive din Chișinău, precum și a șefului Serviciului gospodărie a locomotivelor.

Totodată, pentru a asigura circulația călătorilor în condiții decente, s-a dispus ca, în zilele de luni și vineri, atunci când fluxul de călători este majorat, să circule două secții pe cursa Ungheni – Chișinău. CFM dă asigurări că responsabilii din cadrul întreprinderii vor continua monitorizarea fluxului de călători, iar în caz de necesitate garnitura să fie suplinită cu vagoane și în celelalte zile ale săptămânii.

Amintim că locuitorii din Sipoteni au protestat, manifestându-și în acest fel nemulțumirea față de numărul redus al locurilor în această garnitură. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău