Demisii în cazul decesului de pe strada Lech Kaczyński. Un secretar de stat din cadrul Ministerului Sănătății, sancționat disciplinar

  • 24 Septembrie 2018 16:10
Demisii în cazul decesului de pe strada Lech Kaczyński. Un secretar de stat din cadrul Ministerului Sănătății, sancționat disciplinar

Premierul Pavel Filip a cerut astăzi demisii după ce un bărbat a decedat pe strada Lech Kaczyński din cauza că ambulanța a ajuns prea târziu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Pavel Filip a cerut demisia vicedirectorului Asistenței Medicale Urgentă (responsabil de municipiul Chișinău), dispecerului de la Ambulanța Chișinău și medicului din ambulanță. De asemenea, prim-ministrul a solicitat sancționarea disciplinară a medicului superior de la Departamentul Dispecerizare, vicedirectorului logistică CNAMUP (care în perioada respectivă a îndeplinit atribuțiile de director), a secretarului de stat de la Ministerul Sănătății responsabil de asistența medicală și directorul Serviciului Unic de Urgență 112.

„Mai revoltătoare mi s-au părut explicațiile celor de la Urgență, care mai mult seamănă a bâlbâială decât a explicații. Am văzut tendințe de a prezenta informații false, care foarte ușor au fost combătute, pentru că au uitat că există sisteme GPS pe mașini. Nu merge nici explicația că nu avem mașini suficiente, pentru că în acel moment erau 4 mașini libere, carestaționau la centru și 10 mașini, care erau în sectorul Centru”, a menționat premierul.

Bărbatul de 65 de ani a murit vineri, 20 septembrie, în jurul orei 20, în timp ce ambulanței i-a luat peste 40 minute ca să ajungă la el. Potrivit raportului ministerului Sănătății, cazul a fost preluat de Serviciul 112 la ora 20 și 13 minute. Ambulanța a pornit însă abia peste 32 de minute și 10 secunde și a ajuns la pacient în 9 minute și 19 secunde.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău