Sechestru pe bunurile imobile ale lui Vladimir Plahotniuc. Judecătorii au admis doar un demers

  • 29 Mai 2020 18:25
Sechestru pe bunurile imobile ale lui Vladimir Plahotniuc. Judecătorii au admis doar un demers

Procuratura Anticorupție a înaintat Judecătoriei municipiului Chișinău, sediul Ciocana, șase demersuri privind aplicarea sechestrului pe bunurile care aparțin fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc.

Prin urmare, astăzi, magistrații au admis doar unul din cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe 10 imobile, și anume, 6 apartamente și 4 încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 milioane de lei.
 
Celelalte cinci demersuri, prin care procurorii solicitau sechestrarea vilelor din Elveția, Franța și România, 5 autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția), precum și 4 autoturisme (înregistrate în Republica Moldova), în valoare de 7,7 milioane de EURO au fost respinse, potrivit unui comunicat la Procuraturii.
 
„De notat că, lista de proprietăți a fost identificată de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, care a stabilit că, deși toate sunt înregistrate pe persoane terțe, beneficiar efectiv al acestora este cetățeanul Vladimir Plahotniuc. Procuratura va contesta hotărârea instanței de judecată și va insista pe sechestrarea tuturor bunurilor mobile și imobile, ale cărui beneficiar efectiv este cetățeanul Plahotniuc”, se mai arată în comunicat.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:57 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău