Demers la Procuratura Generală pe numele lui Ion Ceban. Edilul capitalei ar utiliza banii publici în scopuri politice

  • 14 Septembrie 2022 15:19
Demers la Procuratura Generală pe numele lui Ion Ceban. Edilul capitalei ar utiliza banii publici în scopuri politice

Dumitru Ivanov, secretarul fracțiunii PAS din CMC și Roman Cojuhari, președintele fracțiunii PAS din CMC au depus astăzi, 14 septembrie, un demers la Procuratura Generală, prin care solicită să fie analizate încălcările din tot procesul de selecție și implementare a proiectelor din acest an de la Bugetul Civil. Banii publici trebuie cheltuiți în folosul cetățenilor și nu în scopuri politice de Ion Ceban, susțin aceștia.

„Am vorbit de nenumărate ori despre neregulile din Bugetul Civil 2022 și utilizarea banilor publici, mai exact este vorba de aproape 3 milioane de lei în scop de PR politic pentru Ion Ceban. Comisia de la primărie a selectat la comanda lui Ceban proiecte media pentru a-și face reclamă. Comisia a făcut o serie de gafe în procesul de selectare a proiectelor. Din 28 de proiecte depuse în 2022 la concurs, doar 10 au fost selectate, apoi au mimat o votare online a proiectelor deja alese de dumnealor. 

Fracțiunea PAS a depus contestații prin care am solicitat reevaluarea tuturor proiectelor depuse la Bugetul Civil 2022. Dar, Ceban a ignorat solicitările. Se pare că pentru el 3 milioane nici nu-s mare bani. Acum, începem să vedem roadele propagandei pe diverse pagini pe rețelele de socializare. Emisiuni, ziare, materiale video și podcasturi.” a spus Dumitru Ivanov. 

Un exemplu ar fi cazul celor două proiecte în sumă de 408 mii lei pentru 2 companii private ale căror proprietar este aceeași persoană. 

  • Emisiunea Chișinău LIVE – 240 mii lei din Bugetul Civil, pentru SRL Graffiti-Studio. Emisiune la care sunt invitați funcționari de la primăria Chișinău care își laudă activitatea. 
  • Știrile Capitalei – 168 mii lei din Bugetul Civil pentru Independent Media SRL, care la fel vor avea funcția de PR politic pentru Primar. 

Săptămâna trecută consilierii PAS au solicitat ca la ședința CMC să vină Ion Ceban să raporteze despre cum sunt cheltuite cele 3 milioane de lei din Bugetul Civil 2022. Ion Ceban așa și nu a mai venit în CMC să raporteze. 

Deocamdată primarul capitalei nu a venit nici cu o reacție. 

Amintim că pe 23 august, Ion Ceban a anunțat despre crearea Partidului Mișcarea Alternativa Națională. Astăzi, 14 septembrie edilul a anunțat că și-a înregistrat denumirea formațiunii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău