Demarează faza a doua a investigației Kroll

  • 08 Octombrie 2015 10:23
Demarează faza a doua a investigației Kroll

Ca urmare a celui de-al doilea concurs din luna august 2015, compania Kroll, a fost angajată împreună cu compania juridică internațională Steptoe & Johnson LLP să efectueze o investigație mai detaliată.

De asemenea,  companiile vor pregăti și implementa o strategie de recuperare, în folosul Republicii Moldova, a activelor dispărute din cele trei bănci – Banca de Economii, Banca Socisală și Unibank.

Serviciile contractate sunt structurate în așa fel, încât BNM să fie informată cu regularitate despre evoluția investigațiilor pe durata perioadei inițiale de 16 săptămâni, la sfârșitul căreia Kroll și BNM vor decide asupra unui termen mai extins de investigație, precum și asupra strategiei de recuperare a activelor, potrivit unui comunicat al BNM.

Vor fi necesare mai multe luni de investigații pentru a stabili amploarea reală a presupuselor nereguli financiare și pentru a începe recuperarea activelor, se mai spune în comunicat.

Kroll a efectuat și prima etapă a investigației, iar potrivit rezultatelor făcute publice, din cele trei bănci au fost sustrase aproximativ 13,4 miliarde de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
39,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,09 m/s
Thu
34
Fri
29
Sat
26
Sun
24
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău