”Deltacrom”: Cipru ar fi descoperit o variantă a Covid care combină Omicron și Delta

  • 09 Ianuarie 2022 12:06
”Deltacrom”: Cipru ar fi descoperit o variantă a Covid care combină Omicron și Delta

Un cercetător din Cipru a descoperit o tulpină a coronavirusului care combină variantele Delta și Omicron, scrie Bloomberg News, citat de hotnews.ro. 

Leondios Kostrikis, profesor de științe biologice la Universitatea din Cipru, a numit tulpina „Deltacron”, datorită caracteristicilor sale genetice împrumutate de la ambele variante, potrivit Bloomberg, notează sursa citată
 
Până acum, Kostrikis și echipa sa au descoperit 25 de cazuri de virus. Este încă devreme de afirmat dacă există mai multe cazuri cu această tulpină sau ce impact ar putea avea.
 
„Vom vedea în viitor dacă tulpina este mai patologică sau mai contagioasă sau dacă va prevala” împotriva celor două tulpini dominante, Delta și Omicron, a spus Kostrikis, vineri, într-un interviu pentru Sigma TV. El crede că Omicron va depăși și Deltacronul.
 
Cercetătorii au trimis descoperirile lor săptămâna aceasta la GISAID, o bază de date internațională care urmărește virușii, potrivit Bloomberg.
 
Varianta Deltacron apare în timp ce Omicron își continuă răspândirea rapidă pe tot globul, provocând o creștere a cazurilor de Covid-19.
 
Statele Unite a raportat o rată medie pe șapte zile de peste 600.000 de noi cazuri zilnic, potrivit unei analize a CNBC care a studiat date de la Universitatea Johns Hopkins. Aceasta este o creștere de 72% față de săptămâna precedentă și un record de pandemie, potrivit News.ro.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău