Delegația UE îi invită pe locuitorii și oaspeții Chișinăului să sărbătorească sâmbătă, 14 mai, Ziua Europei sub sloganul "Solidaritate pentru Pace"

  • 13 Mai 2022 16:58
Delegația UE îi invită pe locuitorii și oaspeții Chișinăului să sărbătorească sâmbătă, 14 mai, Ziua Europei sub sloganul

Delegația UE în Republica Moldova îi invită pe locuitorii și oaspeții Chișinăului să sărbătorească sâmbătă, 14 mai, Ziua Europei sub sloganul "Solidaritate pentru Pace".

După cum a comunicat Delegația UE pentru Infotag, cu ocazia evenimentului, în piața principală a capitalei Moldovei a fost creat un "Orășel european", pe teritoriul căruia se vor desfășura o serie de evenimente dedicate sărbătorii sâmbătă, de la 13:00 și până seara târziu.

Sărbătoarea va fi deschisă la ora 13.00 de conferința de presă a ambasadorului UE în Republica Moldova, JДЃnis MaЕѕeiks, și a șefilor misiunilor diplomatice ale statelor membre UE acreditate la Chișinău.

De asemenea, va avea loc un târg interactiv, concursuri tematice, seminare, evenimente pentru copii, prezentări ale bucătăriilor naționale. Orășelul va găzdui și o expoziție a organizațiilor societății civile. Cei care vor dori să polemizeze sunt așteptați la dezbaterea pe tema "Parteneriat pentru dezvoltarea serviciilor sociale", organizată de Friedrich Ebert Stiftung Moldova și Institutum Virutes Civilis.

Seara, va avea loc un concert în aer liber, cu participarea unor interpreți celebri atât din Moldova, cât și din Ucraina. Sărbătoarea se va încheia cu iluminarea Arcului de Triumf în culorile drapelului Uniunii Europene.

Sărbătoarea va continua până pe 5 iunie în alte localități ale Republicii Moldova. Astfel, pe 15 mai, "Orășelul european" își va deschide porțile la Ungheni, pe 20 mai - la Cahul, pe 21 mai - la Edineț, pe 22 mai - la Soroca, pe 5 iunie - la Ștefan Vodă.

În plus, în perioada 16-31 mai, va avea loc Festivalul cinematografiei și culturii europene, în cadrul căruia vizitatorii vor putea viziona filme și concerte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău