Delegația UE a comentat inițiativa PD de a introduce în Constituție sintagma „integrare europeană” (Europa Liberă)

  • 18 Octombrie 2018 11:23
Delegația UE a comentat inițiativa PD de a introduce în Constituție sintagma „integrare europeană” (Europa Liberă)

Delegația UE în R. Moldova a declarat pentru Europa Liberă referitor la inițiativa PD de a introduce în Constituție sintagma „integrare europeană” că ceea ce contează este Acordul de Asociere în preambulul căruia se afirmă că „aspirațiile și alegerea europeană a Republicii Moldova sunt recunoscute”.

„În același timp, așteptăm ca autoritățile moldovenești să respecte pe deplin valorile incluse în Acordul de Asociere. Acest angajament nu este luat doar față de partenerii europeni, dar, și mai important, față de cetățenii moldoveni. În acest sens, este nevoie de o mai mare implementare în ceea ce privește statul de drept și respectarea standardelor democratice”, conchide Delegația UE la Chișinău, potrivit sursei citate.

Menționăm că proiectul de modificare a Constituției privind introducerea sintagmei „integrare europeană” a fost respins astăzi în Parlament, nefiind susținut de opoziție. Președintele Andrian Candu a anunțat că ar putea fi organizat un referendum privind acest subiect și că PD nu renunță la această inițiativă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău