Delegația Ucrainei refuză în mod oficial să participe la sesiunea de toamnă a APCE

  • 24 Septembrie 2019 09:17
Delegația Ucrainei refuză în mod oficial să participe la sesiunea de toamnă a APCE

Delegația ucraineană la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) nu va participa la sesiunea de toamnă a organizației, programată pentru perioada 30 septembrie - 4 octombrie - a anunțat Elizaveta Iasko, șefa delegației Ucrainei la APCE, scrie RADOR.

"Această decizie este un răspuns al Ucrainei față de revenirea Federației Ruse în sala de ședințe a APCE fără a îndeplini cerințele rezoluțiilor Adunării, adoptate ca răspuns la agresiunea rusă împotriva Ucrainei" - a explicat Iasko.

Într-o declarație adoptată de membrii Delegației ucrainene la APCE, se arată că, pe parcursul acestei sesiunii, deputații din partea Ucrainei se vor consulta cu partenerii străini din organizație pentru a veni cu abordări și soluții comune menite să restabilească reputația APCE ca model important de democrație, stat de drept și protejare a drepturilor și libertăților omului în Europa.

"Delegația Ucrainei solicită reprezentanților statelor membre ale Consiliului Europei să organizeze consultări extinse cu privire la consecințele revenirii necondiționate a Federației Ruse în APCE și la elaborarea unor mecanisme eficiente de răspundere în cazul încălcării statutelor Consiliului și a dreptului internațional" - se mai arată în declarație. Amintim că, în luna iunie a acestui an, APCE a decis să reprimească delegația rusă în cadrul acestei organizații paneuropene de apărare a drepturilor omului, după ce, în 2014, în urma anexării Crimeii de către Rusia, instanța a retras delegației ruse dreptul la vot.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău