Delegația R.Moldova, aflată la Moscova, nu a obținut încă informații și nici accesul la cei doi moldoveni eliberați din Afganistan

  • 12 Februarie 2019 17:20
Delegația R.Moldova, aflată la Moscova, nu a obținut încă informații și nici accesul la cei doi moldoveni eliberați din Afganistan

Delegația Republicii Moldova, detașată ieri, 11 februarie, la Moscova pentru a acorda asistența necesară cetățenilor moldoveni eliberați din prizonierat în Afganistan, Lionel Buruiană (a.n. 1982) și Mihai Crihana (a.n. 1965), precum și pentru a efectua procedurile necesare revenirii acestora în Republica Moldova, nu au obținut deocamdată de la autoritățile ruse nici accesul la ei, nici informația privind locul unde sunt plasați.

Singurele detalii obținute de către reprezentanții MAEIE în discuțiile avute cu câțiva oficiali de la Moscova sunt ca cei doi cetățenii moldoveni nu ar fi în custodia Guvernului Federației Ruse, dar în cea a unei organizații non-guvernamentale, se spune intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Pentru moment, oficialii moldoveni continuă să depună eforturi pentru a se întâlni cu cetățenii eliberați din prizonierat și a demara procedurile necesare aducerii de urgenta a acestora în Republica Moldova. În aceste sens s-a luat legătura cu organizația indicata de către autoritățile ruse și membrii delegației sunt în așteptarea permisiunii de a ajunge la cetățenii noștri. Au fost făcute toate pregătirile logistice pentru ca aceștia să poată fi aduși acasă în orice moment. 
 
Reamintim ca în componenta echipei MAEIE deplasata la Moscova se afla și un cadru medical, care imediat ce se va permite accesul la cetățenii moldoveni, va evalua starea de sănătate a acestora și va acorda asistența necesară pentru ca ei să ajungă în cele mai bune condiții acasă.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău