Delegația Republicii Moldova la CUC comentează antrenamentele de la posturile forțelor mixte de menținere a păcii

  • 23 Aprilie 14:29
Delegația Republicii Moldova la CUC comentează antrenamentele de la posturile forțelor mixte de menținere a păcii

Pe parcursul zilei de 23 aprilie 2024, contingentul militar al Federației Ruse din cadrul Forțelor Mixte de Menținere a Păcii (FMMP) a desfășurat antrenamente pentru cazuri de așa-zisă „imitare a respingerii atacurilor asupra posturilor FMMP”.

Exercițiile au avut loc la posturile FMMP amplasate în preajma localităților Dubăsari, Cocieri, Bender, Fârlădeni, Hagimus, precizează un comunicat al Delegației Republicii Moldova la Comisia Unificată de Control.

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control declară că desfășurarea antrenamentelor fără coordonările necesare provoacă noi tensiuni în Zona de Securitate, speriind populația și demonstrând argumente suplimentare că actele constituante ale misiunii de menținere a păcii pe râul Nistru sunt încălcate în mod grav și sistematic.

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control face apel către toate componentele FMMP să excludă asemenea acțiuni provocatoare contrare principiilor de pacificare și legislației Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău