Delegația Republicii Moldova la CUC cere retragerea posturilor ilegale din Zona de Securitate

  • 22 Septembrie 2022 17:41
Delegația Republicii Moldova la CUC cere retragerea posturilor ilegale din Zona de Securitate

 În cadrul întrunirii de lucru din 22 septembrie curent care s-a desfășurat la Bender, delegațiile au continuat discuțiile asupra problemei privind posturile instalate abuziv de către structurile de forță transnistrene, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Delegația Republicii Moldova a reiterat că acestea împiedică libera circulație și periclitează situația în Zona de Securitate, iar Comisia Unificată de Control trebuie să intervină pentru a asigura retragerea posturilor ilegale din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

În acest sens, reprezentanții Chișinăului au propus un nou proiect de decizie care să oblige Tiraspolul să se conformeze prevederilor Acordului din 21 iulie 1992 și să renunțe la acțiunile sale unilaterale.

Dezbaterile ce au urmat nu au adus părțile spre consens, fiind luată o pauză pentru consultări suplimentare.

Cel de-al doilea subiect important abordat la ședință privește incidentele recente de la postul de menținere a păcii din preajma localității Vadul lui Vodă. În vederea excluderii tensiunilor de acest gen, Comandamentul Militar Întrunit urmează să prezinte propuneri de ajustare a instrucțiunilor interne.

O nouă ședință a Comisiei va avea loc peste o săptămână.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău