Delegația Comisiei de la Veneția s-a întâlmit cu Andrian Candu

  • 12 Septembrie 2016 20:48
Delegația Comisiei de la Veneția s-a întâlmit cu Andrian Candu

Delegația Comisiei de la Veneția, aflată într-o vizită de documentare în Republica Moldova, s-a întâlnit astăzi cu președintele Parlamentului Andrian Candu.

Potrivit unui comunicat al Legislativului, vizita are loc în contextul avizării de către Comisia de la Veneția a proiectului de Lege cu privire la statutul etnocultural al raionului Taraclia. Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat prevederile respectivului proiect de lege, protecția minorităților naționale, precum și evoluțiile politice din Republica Moldova în contextul scrutinului prezidențial din octombrie.

Conform sursei, Andrian Candu a apreciat interesul cu care Consiliul Europei urmărește evoluțiile din țara noastră, menționând că expertiza oferită este utilă în eforturile de implementare accelerată a agendei de reforme în Republica Moldova. Andrian Candu s-a referit și la prioritățile sesiunii de toamnă a Parlamentului, care vor viza controlul parlamentar și evaluarea implementării legilor.

”Până la alegerile prezidențiale, pe agenda parlamentară nu se vor regăsi subiecte care ar provoca dezbateri politice intense, pentru a nu utiliza tribuna Parlamentului în scopuri electorale. Proiectele care se vor regăsi pe ordinea de zi vor fi cele de interes public, cum ar fi, de exemplu, asigurarea securității sectorului energetic, îndeplinirea precondițiilor FMI etc.”, a declarat Andrian Candu.

Delegația Comisiei de la Veneția a anunțat că opinia instituției va fi făcută publică, după ce proiectul va fi discutat la una din următoarele ședințe. Oficialii vor avea mai multe întrevederi cu deputați, miniștri, precum și cu reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău și vor efectua o vizită la Taraclia.

Din componența delegației, care se va afla în Republica Moldova până pe 14 septembrie, fac parte Președintele Subcomisiei pentru protecția minorităților, Jan Velaers, Vicepreședintele Subcomisiei pentru drepturi fundamentale, Nicos Alivizatos și Șefa diviziunii pentru instituții democratice și drepturi fundamentale din cadrul Secretariatului Comisiei de la Veneția, Artemiza-Tatiana Chișca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău