Delegația Chișinăului în Comisia Unificată de Control acuză Tiraspolul că ar sabota angajamentele asumate

  • 31 Martie 2017 13:34
Delegația Chișinăului în Comisia Unificată de Control acuză Tiraspolul că ar sabota angajamentele asumate

Delegația Chișinăului în Comisia Unificată de Control acuză Tiraspolul că ar sabota angajamentele asumate la ședințele anterioare. Declarația vine după o nouă ședință ordinară a CUC, desfășurată ieri la Bender, și prezidată de Federația Ruse.

Potrivit unui comunicat al Biroul politici de reintegrare a Cancelariei de Stat, în cadrul ședinței au fost abordate 11 subiecte.

Totodată, a fost remarcat faptul că pe 28 martie a avut loc întrevederea copreședinților CUC, Reprezentanților Ucrainei și Misiunii OSCE, în scopul identificării unei soluții amiabile privind inițierea și elaborrarea unui mecanism de monitorizare a situației din Zona de Securitate.

În context, reprezentanții Chișinăului în Comisia Unificată de Control constată că delegația Tiraspolului susținută tacit de reprezentanții delegației Federației Ruse, sub diferite tertipuri și interpretări manifestă indiferență și sabotarea angajamentelor asumate anterior.

În consecință, mai multe subiecte de actualitate au fost transferate pentru următoarea ședință, care se va desfășura pe 6 aprilie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău