Delegația Chișinăului în Comisia Unificată de Control acuză partea transnistreană de încălcarea mai multor acorduri

  • 03 Noiembrie 2017 10:47
Delegația Chișinăului în Comisia Unificată de Control acuză partea transnistreană de încălcarea mai multor acorduri

Delegația Chișinăului în Comisia Unificată de Control (CUC) acuză partea transnistreană de încălcarea mai multor acorduri, inclusiv a celui de încetare a focului din 21 iulie 1992, prin organizarea mai multor exerciții militare și paramilitare.

O declarație a delegației moldovenești difuzată astăzi se referă la exercițiile organizate de partea transnistreană la 27 octombrie la Bender, Slobozia și Râbnița.

Chișinăul amintește în acest context că în Zona de securitate sunt interzise acțiunile cu participarea unităților militare, a tehnicii militare și a altor structuri de forță care nu au legătură cu trupele de pace, fără acordul și decizia CUC.

În Declarație se mai spune că acțiunile din 27 octombrie, precum și cele planificate pentru 17 noiembrie reprezintă o încălcare gravă a regimului Zonei de securitate și a prevederilor ce țin de operațiunea de menținere a păcii.

La 26 octombrie a.c., în Transnistria au avut loc exerciții militare ale trupelor speciale ale Ministerului de Interne de la Tiraspol, iar pe 17 noiembrie urmează să se desfășoare aplicații de amploare cu participarea rezerviștilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău