Delegația Chișinăului în cadrul CUC susține că reprezentanții Tiraspolului „și-au manifestat incapacitatea de a purta un dialog constructiv”

  • 09 Noiembrie 2018 18:15
Delegația Chișinăului în cadrul CUC susține că reprezentanții Tiraspolului „și-au manifestat incapacitatea de a purta un dialog constructiv”

Delegația Chișinăului în cadrul Comisiei Unificate de Control susține că reprezentanții Tiraspolului „și-au manifestat incapacitatea de a purta un dialog constructiv”, în legătură cu includerea pe agendă a problemei ce ține de elaborarea unui mecanism de monitorizare a situației din Zona de Securitate.

Potrivit unui comunicat, Comisia s-a întrunit ieri la Tighina în format deplin într-o ședință, prezidată de delegația Rusiei, după o pauză de mai mult de un an și jumătate. O atenție deosebită s-a atras la necesitatea soluționării problemei amplasării ilegale în Zona de Securitate a așa-numitor posturi de „grăniceri” în locul celor de pacificatori, în preajma localităților Zahorna, Cremenciug, Varnița, Coșnița, Lunga și Doroțcaia. Acestea au fost lichidate ca urmare a Acordului de la Odessa din 30 martie 1998.

Reprezentanții Chișinăului afirmă că delegația transnistreană și cea a Federației Ruse au avut poziții evazive, astfel că s-a convenit că discuțiile pe marginea acestor subiecte vor continua la următoarea ședință a CUC, preconizată pentru 15 noiembrie 2018.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău