Delegația care va merge după focul haric nu va fi plasată în carantină la întoarcere

  • 10 Aprilie 2020 15:15
Delegația care va merge după focul haric nu va fi plasată în carantină la întoarcere

Delegația care va merge după focul haric la Ierusalim nu va fi plasată în carantină la întoarcere și aceasta pentru că „procedurile de transmitere a focului haric se vor face prin contact minim”. Precizările în cauză au fost făcute de șeful statului, Igor Dodon, într-o nouă ediție a vlogului „Președintele răspunde”, transmite IPN.

Potrivit șefului statului, conform procedurilor stabilite de către statul israelian, persoanele care merg în acest an după focul haric nu vor ieși din avion. „Toate delegațiile, din toate țările, care vor veni după focul haric rămân în avion și reprezentantul ambasadei se duce, ia focul și-l aduce la avion. Persoanele respective doar iau focul și decolează deodată. Riscuri de carantină eu aici nu le văd, dar vom lua măsuri sporite în acest sens”, a spus Igor Dodon.


Joi, președintele a menționat, într-o postare pe Facebook, că focul haric va fi adus și în acest an în Republica Moldova. Chiar dacă acum o săptămână Mitropolia Moldovei afirma contrariul. De acest lucru se vor ocupa „mai mulți creștini cu posibilități”, care și-au unit eforturile pentru ca focul haric să ajungă în țară pentru al 18-lea an consecutiv.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău