Deicizia Comisiei juridice referitor la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu

  • 11 Noiembrie 2019 11:52
Deicizia Comisiei juridice referitor la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu

Comisia juridică a Parlamentului a decis că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Maiei Sandu a fost depusă în mod regulamentar.

Ședința a fost condusă de vicepreședintele Comisiei, deputatul socialist Vasile Bolea.  Deputații Blocului ACUM nu au participat la ședință. Președintele Comisiei, Sergiu Litvinenco (PAS) a explicat presei că ședința ar fi avut loc cu încălcarea prevederilor legale, deoarece ar fi fost convocată neregulamentar. În plus, el a arătat că nu era nevoie de niciun aviz al Comisiei pentru examinarea moțiunii de cenzură în plenul Parlamentului.

Pe de altă parte, deputatul PDM Sergiu Sârbu a declarat că la ședința comisiei au fost examinate doar norme de procedură și nu a fost dat un vot politic.

În privința crizei din cadrul alianței de guvernare, Sergiu Litvinencvo a declarat că nu au avut loc discuții între PSRM și Blocul ACUM în ultimele zile. Totodată, el nu a exclus că deputații PDM vor susține moțiunea, sugerând că ar putea exista anumite înțelegeri dintre PSRM și PDM.

Sergiu Sârbu, secretar al fracțiunii PDM, susține însă că nu ar exista înțelegeri cu socialiștii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău