Deficitul de energie din 8 noiembrie va fi de 8,2%. Andrei Spînu: „Continuăm să importăm peste 80% de electricitate din România”

  • 07 Noiembrie 2022 18:25
Deficitul de energie din 8 noiembrie va fi de 8,2%. Andrei Spînu: „Continuăm să importăm peste 80% de electricitate din România”

Deficitul de energie electrică prognozat pentru ziua de 8 noiembrie este 8,2%, iar energie importată din România reprezintă 80%, a scris ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, într-o postare pe Facebook.

„Vă mulțumesc, dragi cetățeni! Datorită fiecăruia dintre voi, întreaga Moldovă a reușit să reducă consumul cu 57% la gaz și cu 14,25% la electricitate în luna octombrie (comparativ cu octombrie anul trecut).

Le sunt recunoscător tuturor cetățenilor noștri pentru că participă la acest efort național de economisire. Unii zic că este nesemnificativă o mică economisire pe care o poate face un om. Dar adunat, efortul fiecăruia înseamnă o țară întreagă care economisește. O țară unită care merge înainte prin toate greutățile. Împreună, om cu om, ajutăm Moldova să rămână liberă și ne apărăm interesul național.
Care este situația la zi din energetică:
 
- mâine, vom avea deficit de energie electrică. Acesta va fi de aproximativ 8,2%;
-  continuăm să importăm peste 80% de electricitate din România;
- Termoelecrtica SA a început conectarea agentului termic în Chișinău. Vom avea căldură și mai multă energie electrică produsă în țară”, a scris Andrei Spînu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău