Decretul lui Zelenski privind dizolvarea Parlamentului ucrainean, contestat la Curtea Constituțională de la Kiev

  • 23 Mai 2019 12:06
Decretul lui Zelenski privind dizolvarea Parlamentului ucrainean, contestat la Curtea Constituțională de la Kiev

Decretul noului președinte ucrainean, Volodimir Zelenski, privind dizolvarea Radei Supreme de la Kiev a fost contestat la Curtea Constituțională a Ucrainei - transmite, joi, Radio Svoboda, citând o declarație făcută de liderul mișcării civice "Spilna Sprava", Oleksandr Daniliuk, scrie Rador.

"Spilna Sprava a atacat la Curtea Constituțională a Ucrainei decretul ilegal al lui Zelenski privind dizolvarea Radei Supreme" - a scris activistul pe Facebook. Decretul noului președinte ucrainean privind dizolvarea Parlamentului și convocarea alegerilor legislative anticipate a fost publicat, joi dimineață, în Curierul Guvernamental, publicația oficială în care apar deciziile organelor executive centrale ale Ucrainei.

Documentul, care intră în vigoare în ziua publicării sale, menționează că alegerile parlamentare anticipate din Ucraina urmează să aibă loc pe 21 iulie 2019. Totodată, prin acest decret, președintele Volodimir Zelenski a dispus ca Guvernul ucrainean să aloce resursele financiare necesare organizării și desfășurării alegerilor.

Noul președinte al Ucrainei și-a anunțat intenția de a dizolva Parlamentul încă pe 20 mai, în discursul susținut la ceremonia de învestire a sa în funcția de președinte, argumentând că actuala legislatură nu mai reprezintă voința alegătorilor.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău