Deconectările de lumină i-a prins pe unii oameni în ascensoare. A fost nevoie de intervenția salvatorilor

  • 23 Noiembrie 2022 18:05
 Deconectările de lumină i-a prins pe unii oameni în ascensoare. A fost nevoie de intervenția salvatorilor

Deconectările de lumină i-a prins pe unii oameni în ascensoare și a fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru a-i debloca. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că și-a continuat activitatea neîntrerupt. Dispeceratele regionale pentru situații de urgență au fost trecute la surse alternative de curent și au preluat apelurile de urgență de la Serviciul 112  fără de a fi întrerupte procesele operaționale, transmite IPN.

Subdiviziunile de intervenție au fost conectate la generatoare de curent, reușind realizarea tuturor misiunilor. Legătura cu echipajele de intervenție a fost efectuată prin intermediul stațiilor de comunicații. Echipele de salvatori și pompieri au fost solicitate în misiuni de deblocarea a persoanelor din ascensoare, dar și altor misiuni pentru asigurarea securității acestora, precizează un comunicat de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

IGSU îndeamnă oamenii să-și mențină calmul, să se asigure că telefoanele mobile sunt încărcate, iar în situații de risc să apeleze de urgență Serviciul 112.

Deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc s-a produs la ora 14:23, potrivit Premier Energy. Livrarea de energie electrică a fost restabilită pentru o parte din consumatori, inclusiv în capitală, alții rămân deconectați.

Pagina Telegram de verificare a informațiilor guvernamentale – Prima Sursă precizează că situația critică din Ucraina generată de bombardamentele rusești  asupra centralelor electrice a dus la întreruperea automată a unei linii de tranzit prin care se importă electricitate din România. Această întrerupere a avut loc pentru a proteja rețelele și stațiile electrice de la suprasarcină.  Dacă nu se aplica deconectarea automată, stațiile electrice puteau fi serios afectate și întreruperile ar dura mai mult, prnotează autoritățile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău