Declarațiile reprezentanților PCRM, PLDM și PDM după negocieri

  • 14 Ianuarie 2015 18:32
Declarațiile reprezentanților PCRM, PLDM și PDM după negocieri

Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Comuniștilor s-au întrunit la 14 ianuarie într-o nouă rundă de discuții.

Reprezentanții celor trei formațiuni s-au declarat mulțumiți de dialog și au declarat că speră că în câteva zile să apară și rezultate concrete ale consultărilor în acest format. În același timp liberal-democrații și democrații continuă negocierile cu liberalii care au loc cu participarea liderilor celor trei formațiuni.

Reprezentanții celor trei formațiuni s-au declarat mulțumiți de dialog și au precizat că întâlnirile vor continua, principalele subiecte puse în discuții fiind deblocarea activității parlamentului prin alegerea structurilor sale de conducere.

„Este important să avem deblocarea Parlamentului. Dacă vom realiza aceste priorități, aceasta ne va deschide ușile și pentru alte realizări”, a menționat deputatul comunist Artur Reșetnicov.

La rândul său, liberal-democratul Vadim Pistrinciuc a declarat că s-a discutat despre o viitoare agendă a activității legislative și despre principalele priorități în activitatea Parlamentului.

 „Evident că cel mai urgent în acest sens este și formarea structurilor de lucru ale Parlamentului, pentru că sunt și probleme în convocare. Discutăm în primul rând despre stabilirea structurilor care fac posibil ca Parlamentul să lucreze. Țara trebuie guvernată, trebuie să avem buget, politică fiscală”, a spus reprezentantul PLDM.

Și democratul Sergiu Sârbu a menționat că dialogul trebuie să continue pentru a evita alegerile anticipate. "Înțelegem că avem nevoie de stabilitate, de altfel ne pasc alegerile anticipate. Este important să continue acest dialog cu forțele sănătoase din Parlament", a mai spus Sârbu.

În același timp liberal-democrații și democrații continuă negocierile cu liberalii care au loc zilele acestea cu participarea liderilor celor trei formațiuni. PLDM și PD consideră că principalul motiv al discuțiilor contradictorii cu PL este solicitarea ultimilor privind partajarea funcției de președinte. Pe de altă parte, liberalii au anunțat că nu mai doresc acest lucru, dar solicită depolitizarea structurilor de forță și cer ca funcția de procuror general să fie deținută de un cetățean străin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău