Declarațiile lui Prigojin despre interferența în alegerile din SUA: „Am intervenit și vom interveni”

  • 08 Noiembrie 2022 12:21
Declarațiile lui Prigojin despre interferența în alegerile din SUA: „Am intervenit și vom interveni”

Omul de afaceri rus din Sankt Petersburg Evgheni Prigojin, considerat un apropiat al Kremlinului, a confirmat, prin intermediul serviciului său de presă, acuzațiile potrivit cărora structurile sale s-au implicat în campania electorală din SUA, scrie Rador.

Evgheni Prigojin, cunoscut drept 'bucătarul lui Putin', a fost inclus pe lista cetățenilor ruși vizați de sancțiunile americane pentru intruziunea în alegerile din SUA, fiind inclus pe lista celor dați în urmărire federală de Biroul Federal de Investigații. Prigojin a răspuns la solicitarea de a comenta un articol, potrivit căruia, înainte de alegerile pentru Congresul SUA, din 8 noiembrie, analiștii americani au descoperit activitatea trolilor de pe internet în postările dedicate alegerilor și au sugerat că de fapt comentatorii au legătură directă cu Rusia. Amintim că recent Prigojin a deschis la Sankt Petersburg un Centru Wagner.

La rugămintea jurnaliștilor de a comenta aceste informații cu privire la intruziunea în alegerile din SUA, compania lui Prigojin a răspuns astfel: Publicăm comentariul semnat de Evgheni Viktorovici: Vă voi răspunde foarte subtil, delicat și îmi cer scuze, dar voi admite și o anumită ambiguitate. Domnilor, ne-am amestecat, ne amestecăm și ne vom amesteca. Cu acuratețe, cu precizie, chirurgical și în stilul nostru, așa cum știm noi să o facem. În timpul intervențiilor noastre chirurgicale bine țintite, vom elimina simultan ambii rinichi și ficatul''.

Prigojin a fost numit, în repetate rânduri, fondatorul fabricii de troli'' din Sankt Petersburg, care este angajată în propaganda de pe internet.

Din 2014, trolii ruși de pe internet sunt acuzați de intruziune în discuțiile politice și în mod special în campaniile preelectorale din Statele Unite; de asemenea, au existat informații despre atacurile lor comise la adresa conturilor politicienilor din Marea Britanie, India și din Africa de Sud. Evgheni Prigojin, la rândul său, nici nu confirmă, dar nici nu neagă legătura sa cu 'fabrica de troli'.

Alegerile de la jumătatea mandatului din SUA, din 8 noiembrie, vor demonstra cine va controla Congresul (Parlamentul) SUA, în ultimii doi ani ai primului mandat al președintelui Joe Biden. Sondajele electorale prevăd că Partidul Republican va câștiga aproape sigur controlul Camerei inferioare a Congresului, în alegeri, iar la Senat sunt estimate șanse aproape egale pentru Partidul Republican și pentru Partidul Democrat. De asemenea, în 36 de state vor avea loc și alegerile guvernatorilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău