Declarațiile îngrijorătoare ale președintelui Chinei în legătură cu răspândirea coronavirusului

  • 25 Ianuarie 2020 19:05
Declarațiile îngrijorătoare ale președintelui Chinei în legătură cu răspândirea coronavirusului

Epidemia de pneumonie virală care a ucis 41 de persoane ''se accelerează'' și pune China ''într-o situație gravă'', a recunoscut sâmbătă președintele Xi Jinping, care a făcut apel la consolidarea autorității regimului comunist, relatează AFP.

Noul coronavirus, care a apărut în centrul țării în luna decembrie, a infectat aproape 1.300 de persoane în China și s-a răspândit în mai multe țări, inclusiv în Franța, Statele Unite și Australia.

China ar putea ''câștiga bătălia'' contra noului coronavirus, a dat asigurări șeful statului chinez în cadrul unei reuniuni a Comitetului Permanent al Biroului Politic al Partidului Comunist, care numără șapte membri și care conduce țara, conform Xinhua.

"În fața situației grave a unei epidemii care se accelerează (...) este necesară consolidarea conducerii centralizate și unificate a Comitetului Central al Partidului", a afirmat Xi Jinping.

În declarațiile inițiale, de lunea trecută, Xi Jinping a solicitat o ''verificare'' hotărâtă asupra epidemiei. Aceste comentarii au fost urmate, joi, de instituirea carantinei în orașul Wuhan, epicentrul epidemiei. China a anunțat sâmbătă extinderea cordonului sanitar impus pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, măsură ce are drept consecință izolarea de restul lumii a 56 de milioane de persoane, notează AFP. Cinci orașe din provincia Hubei (centru) au fost adăugate celor 13 care erau deja vizate de această dispoziție.

Joi, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recunoscut "situația de urgență din China", însă a apreciat că este "prea devreme" pentru a vorbi despre o stare de urgență globală din cauza acestui virus.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău