Declarațiile de tranzit T1 se fac la posturile vamale doar în format electronic

  • 02 Octombrie 2017 11:21
Declarațiile de tranzit T1 se fac la posturile vamale doar în format electronic

Din 1 octombrie, perfectarea declarațiilor vamale de tranzit T1 în toate posturile vamale moldovenești are loc doar în format electronic, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Vamal, eliminarea documentelor pe suport de hârtie va reduce durata de vămuire și staționarea în punctele de trecere a frontierei și va diminua cheltuielile suportate de către agenții economici pentru achitarea serviciilor de brokeraj.

Declarațiile în format electronic sunt valabile pentru mărfurile aflate în tranzit, transportate pe cale ferată sau rutieră, cu excepția mărfurilor transportate sub acoperirea carnetului TIR. Acestea nu se aplică în cazul tranzitului bunurilor transportate de persoanele fizice scutite de la plata drepturilor de import/export, a bunurilor care fac obiectul operațiunilor de mesagerie având ca destinatari persoane fizice, dar și a mărfurilor transportate prin poștă.

Utilizarea procedurii electronice fără suport de hârtie este posibilă din 8 septembrie la Biroul vamal Centru – postul vamal Chișinău 3; Sculeni – Sculeni; Biroul vamal Nord – postul vamal Otaci–Moghiliov-Podolisk; Biroul vamal Sud – postul vamal Cahul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău