Anticipate | Declarații electorale ale candidaților PUN, PSRM și Platforma DA

  • 03 Iunie 2021 12:53
Anticipate | Declarații electorale ale candidaților PUN, PSRM și Platforma DA

Comisia Electorală Centrală a înregistrat astăzi al 11- lea concurent electoral în campania pentru alegerile parlamentare din 11 iulie. Este vorba despre Partidul Democrația Acasă. Alte formațiuni, înregistrate deja în cursă, au continuat șirul de evenimente și declarații electorale, transmite Radio Chișinău.

Partidul Democrația Acasă va figura cu numărul 11 în buletinele de vot, iar alte șase formațiuni politice așteaptă înregistrarea în cursa electorală. Primul pe lista de candidați este liderul formațiunii, Vasile Costiuc. Pe lista Partidului Democrația Acasă candidează și reprezentanți ai Partidului Politic pentru Oameni, Natură și Animale.

Candidații Partidului Unității Naționale, înregistrat ieri în cursă, deputații Octavian Țîcu și Iurie Reniță, au readus în actualitate așa-numitul dosar „Bahamas”, în care mai mulți fruntași ai Partidului Socialiștilor sunt acuzați de implicare într-o schemă frauduloasă de finanțare de peste hotare a formațiunii, la alegerile prezidențiale din anul 2016.

Cei doi deputați, care au depus demersuri în mai multe instanțe pe parcursul ultimilor ani, susțin că instituțiile abilitate bat pasul pe loc. Amintim că anterior reprezentanții PSRM au negat acuzațiile aduse.

În același timp, socialiștii au atras atenția, într-o conferință de presă, asupra pericolului ca terenurile agricole din Republica Moldova să fie cumpărate de străini. Potrivit PSRM, aceasta ar fi o condiție a apropierii de Uniunea Europeană. Deputatul Radu Mudreac a declarat că un nou proiect al Codului funciar prevede restricții dure împotriva vânzării pământului străinilor.

Platforma Demnitate și Adevăr a criticat majorarea unor tarife pentru serviciile prestate de Agenția Servicii Publice și a anunțat că va cere micșorarea acestora în viitorul Parlament.

Iar reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate au organizat o acțiune de protest în fața Primăriei Chișinău împotriva majorării impozitului pe bunurile imobiliare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău