Declarație ȘOC: “Sunt gata să mor pentru Rusia!”

  • 28 Mai 2015 08:19
Declarație ȘOC: “Sunt gata să mor pentru Rusia!”

În ultimul interviu acordat revistei “Vanity Fair”, Gerard Depardieu a spus că nu se mai simte francez și că e gata să moară pentru Rusia, dacă patria adoptivă îi cere supremul sacrificiu, scrie EVZ.ro.

Prezent la Festivalul de Film de la Cannes, Depardieu a acordat un interviu pentru revista Vanity Fair în care și-a șocat conaționalii. „Sunt pregătit să mor pentru Rusia pentru că acolo trăiesc oameni puternici. Refuz să crăp ca un fraier în Franța de acum”, a declarat, plin de obidă, Depardieu.
 
Actorul a ținut să precizeze că nu se mai regăsește deloc în spiritul țării sale natale și că, după ce a vândut apartamentul său din Paris, simte că „acasă” pentru el nu mai e în Franța.
 
„Cum să mă mai identific cu o țară care are alte valori decât cele pe care mi le-a inoculat de-a lungul istoriei? Nu mă mai simt francez și nu mai cred în spiritul Franței. Uneori seara când adorm aș vrea să mor pentru că sunt scârbit. Mă trezesc apoi plin de nervi și realizez că asta e viața mea și e normal să fac ce vreau eu cu ea. Nu sunt obligat să suport umilințe sau să fiu călcat în picioare de un regim politic ce nu are nici o legitimitate istorică”, a punctat Depardieu.
 
Conform revistei americane “Fortune”, Depardieu a fost obligat printr-o decizie executorie judecătorească în 2014 să achite restanțe la plata taxelor și impozitelor din ultimii ani. A avut conturile blocate o perioadă și i s-a cerut achitarea a nu mai puțin de 64 de milioane de euro. În contextul conflictului din Ucraina, Depardieu a fost mai mult decât ferm, susținând poziția lui Vladimir Putin.
 
Depardieu, artistul de 66 de ani ce a declarat că bea în jur de 14 sticle de vin pe zi, a mai spus și că nu se teme de moarte. “Uneori, noaptea, în patul meu, simt că aș putea adormi pentru totdeauna. Am experimentat totul. Nu sunt mulți acei care post spune “Acum pot să mor”, a adăugat Depardieu.
De curând, Depardieu a anunțat că va susține un concert gratuit în estul Ucrainei.
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,66 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău