Declarație semnată de Comisia interparlamentară moldo-română pentru Integrare UE

  • 11 Iunie 2018 15:13
Declarație semnată de Comisia interparlamentară moldo-română pentru Integrare UE

Comisia Comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României își exprimă sprijinul pentru urgentarea proiectelor de interconectare energetică, dezvoltarea cooperării în domeniul construcției și modernizării infrastructurii de transport, potrivit declarației comune semnate luni, 11 iunie, la Chișinău. 

Declarația comună reiterează sprijinul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și, în același timp, se pronunță pentru identificarea unor soluții durabile de sporirea eficienței în ce privește tranzitul la frontieră. De asemenea, membrii Comisiei și-au asumat să lucreze în comun la armonizarea legislației, a declarat co-președintele Comisiei din partea Parlamentului României, Bogdan-Ionel Rodeanu.

O declarație care înseamnă o asumare în ceea ce privește proiectarea unor inițiative legislative, lucru în comun al membrilor comisiei pentru a dezvolta, monitoriza și armoniza capitolul de legislație, dar și o constatare firească a ceea ce înseamnă diplomație parlamentară.

Totodată, Comisia a cerut încheierea unui Acord bilateral între Guvernele României și Republicii Moldova pentru facilitarea angajării în câmpul muncii a cetățenilor ambelor state. De asemenea, s-a pronunțat în vederea necesității identificării unei soluții pentru anularea sau, cel puțin, reducerea taxelor de roaming. Aceste subiecte ar urma să fie discutate și la ședința comună a Executivelor de la Chișinău și București care ar urma să fie organizată la sfârșitul acestei luni, a declarat co-președintele Comisiei din partea Chișinăului, George Mocanu.

În același timp, el a salutat sprijinul acordat de România prin proiecte de asistență pe diferite domenii, precum și cel oferit în cadrul Uniunii Europene menit să contribuie la apropierea Republicii Moldova de spațiul comunitar.

Se știe că Moldova beneficiază din plin de sprijin consistent din partea României, atât la nivel practic, prin asistența oferită în implementarea reformelor, dar și la nivel politic prin mesajele și acțiunile întreprinse în cadrul UE.

Aceasta este a șaptea reuniune a Comisiei comune. Ultima reuniune a acesteia a avut loc în noiembrie anul trecut la București.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău