Declarație | Reluarea achizițiilor de energie electrică de la Cuciurgan este un pas în direcția reintegrării țării

  • 07 Iunie 2017 08:35
Declarație | Reluarea achizițiilor de energie electrică de la Cuciurgan este un pas în direcția reintegrării țării

Reluarea achizițiilor de energie electrică de la Cuciurgan este un pas în direcția reintegrării țării, astfel explică autoritățile de la Chișinău revenirea la vechile contracte în domeniul energetic, după ce o scurtă perioadă Republica Moldova  a exportat energie electrică doar din Ucraina, transmite IPN.

Vicepremierul responsabil pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, a declarat ieri, la postul Moldova 1, că Guvernarea de la Chișinău nu este interesată de formarea unui colaps care ar destabiliza și mai mult situația și că vrea să restabilească încrederea locuitorilor din regiunea transnistreană.

Revenirea la Cuciurgan se înscrie în măsurile întreprinse pentru sporirea încrederii locuitorilor din regiune în Guvernarea de la Chișinău, a declarat și  ambasador cu misiuni special al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene Ion Stăvilă, adăugând că prin acest pas Chișinăul a depășit agravarea situației în relațiile cu Tiraspol.

Pe de altă parte, fostul ambasador al Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu, consideră că nu era obligatorie reluarea achizițiilor de energie electrică de la Cuciurgan pentru soluționarea diferendului transnistrean. El a declarat în cadrul aceleiași emisiuni că trebuie încurajați agenții economici care s-au înregistrat în dreapta Nistrului și desfășoară o activitate legală și taxați acei care desfășoară activități ilegale, inclusiv de contrabandă, profitând de regimul separatist.

Republica Moldova a reluat la 5 iunie achizițiile de energie electrică de la Centrala Termoelectrică Moldovenească de la Cuciurgan după ce acum două luni a fost refuzată încheierea unui contract în favoarea celui cu o companie din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău