Declarație | Maia Sandu și Igor Dodon trebuie să-și modifice mesajul electoral

  • 02 Noiembrie 2016 09:40
Declarație | Maia Sandu și Igor Dodon trebuie să-și modifice mesajul electoral

Maia Sandu și Igor Dodon, candidații care se vor lupta în turul doi pentru fotoliul de șef al statului, trebuie să-și modifice mesajul electoral. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Anatol Țăranu, directorul Centrului de expertiză și analistă politică, afirmă că cel mai vizat este Igor Dodon, care și-a permis declarații care nu trebuia să le facă în campania electorală. „Dodon are de plătit niște polițe pentru o declarație. Este vorba despre Crimeea. O astfel de declarație nu este demnă de un candidat la președinția unei țări”, a spus Țăranu.

Analistul politic Corneliu Ciurea este de părere că și Maia Sandu are o problemă. „Maia Sandu are o problemă din cauza reformei în educație și anume supravegherea video. Din această cauză mai mult de jumătate din absolvenți au picat testele. Acum vrea ca acești tineri s-o voteze. Igor Dodon a făcut declarații care nu sunt demne de un potențial președinte de țară. Din această cauză va avea probleme și nu va putea să atragă electoratul PDM. Problema comună a celor doi este atragerea voturilor electoratului de centru”, a spus Ciurea.

Analistul politic Valeriu Ostalep, consideră că ambii candidați comit o greșeală când se axează pe mesajul geopolitic. „Timp de 7 ani nu s-a învățat lecția. Aceste alegeri au continuat o dilemă creată artificial de guvernare, confruntarea dintre Est și Vest. Oricât de mult s-ar strădui, Igor Dodon nu poate să ne alipească la Rusia, iar Maia Sandu la Uniunea Europeană”, a opinat Ostalep.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău