Declarație de condamnare a traseismului și coruperea politică, aprobată în Parlament. Proiectul a fost propus de PD

  • 11 Iunie 2020 12:51
Declarație de condamnare a traseismului și coruperea politică, aprobată în Parlament. Proiectul a fost propus de PD

Parlamentul a aprobat astăzi o declarație prin care condamnă faptele de traseism și corupere politică. Proiectul a fost propus de fracțiunea Partidului Democrat, cea care în ultimul timp a fost părăsită de mai bine de jumătate din deputații săi.

Declarația condamnă traseismul politic, ce ar genera corupție politică, făcând referire și la faptul că aceste acțiuni ar „gestionate din afara țării”, reprezentând „o amenințare reală la siguranța națională”.

Proiectul a provocat dezbateri în Parlament și replici între reprezentanții opoziției și ai majorității parlamentare, în special PDM, care a fost acuzat că în legislatura trecută a beneficiat de pe urma traseismului politic.

Mai mulți deputați au amintit că anterior și Igor Dodon, dar și șefa Legislativului și a PSRM, Zinaida Greceanîi, au părăsit în 2011 Partidul Comuniștilor, pe ale căror liste au fost aleși deputați.

Cu toate acestea, declarația a fost votată unanim de deputații prezenți la ședință.

Mai mult de 15 deputați din actualul legislativ și-au părăsit fracțiunea parlamentară sau au aderat la alta. Cei mai mulți au plecat din PDM și au creat grupul politic „Pro Moldova”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău