Blocul ACUM și PDM urmează să voteze împreună în Parlament o declarație

  • 16 Februarie 2020 12:05
Blocul ACUM și PDM urmează să voteze împreună în Parlament o declarație

O eventuală colaborare între PAS, PPDA și PDM ar urma să se producă în Parlament, prin votarea unei declarații privind ireversibilității parcursului european al R.Moldova.

O declarație în acest sens a fost făcută de președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, în cadrul unei emisiunii de la Publika TV. Potrivit lui, acest lucru este necesar pentru a consolida eforturile în susținerea cursului european al țării. Mai exact, PAS, PPDA și PDM ar putea semna și aproba în Parlament o declarație comună privind ireversibilitatea parcursului european al țării noastre.

"Săptămâna viitoare, vom face un asemenea pas. Nu voi deschide parantezele, dar acest lucru vizează acea politică pe care ministerul Afacerilor Externe trebuie să o promoveze. Noi nu spunem "nu", trebuie să construim aceste poduri", a spus Igor Grosu, președintele fracțiunii PAS. 

La rândul lor, democrații spun că textul declarației urmează să fie definitivat în următoarele zile.

"Declarația de integrarea europeană, declarația politică a Parlamentului, legată de integrarea europeană și angajamentele noastre, legate de Acordul de Asociere - sper foarte mult noi vom reuși s-o votăm în Parlament. Nu văd piedici", a declarat Andrian Candu, deputat PDM.

Și președintele PDM, Pavel Filip, spune că democrații sunt deschiși pentru colaborarea cu blocul "ACUM" în ceea ce privește orientarea țării noastre.

"Colegii discută, nu știu la ce etapă sunt acum. Încă o dată, lucrurile concrete se fac nu prin declarație, dar prin acțiuni. Partidul Democrat este un partid social-democrat, de orientare europeană. Tot ce se încadrează în această albie, totul va fi susținut de Partidul Democrat", a menționat Pavel Filip, președintele PDM.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău