Blocul ACUM şi PDM urmează să voteze împreună în Parlament o declarație

  • 16 Februarie 12:05
Blocul ACUM şi PDM urmează să voteze împreună în Parlament o declarație

O eventuală colaborare între PAS, PPDA și PDM ar urma să se producă în Parlament, prin votarea unei declarații privind ireversibilității parcursului european al R.Moldova.

O declaraţie în acest sens a fost făcută de preşedintele fracţiunii PAS, Igor Grosu, în cadrul unei emisiunii de la Publika TV. Potrivit lui, acest lucru este necesar pentru a consolida eforturile în susţinerea cursului european al ţării. Mai exact, PAS, PPDA şi PDM ar putea semna şi aproba în Parlament o declaraţie comună privind ireversibilitatea parcursului european al ţării noastre.

"Săptămâna viitoare, vom face un asemenea pas. Nu voi deschide parantezele, dar acest lucru vizează acea politică pe care ministerul Afacerilor Externe trebuie să o promoveze. Noi nu spunem "nu", trebuie să construim aceste poduri", a spus Igor Grosu, preşedintele fracţiunii PAS. 

La rândul lor, democraţii spun că textul declaraţiei urmează să fie definitivat în următoarele zile.

"Declaraţia de integrarea europeană, declaraţia politică a Parlamentului, legată de integrarea europeană şi angajamentele noastre, legate de Acordul de Asociere - sper foarte mult noi vom reuşi s-o votăm în Parlament. Nu văd piedici", a declarat Andrian Candu, deputat PDM.

Şi preşedintele PDM, Pavel Filip, spune că democraţii sunt deschişi pentru colaborarea cu blocul "ACUM" în ceea ce priveşte orientarea ţării noastre.

"Colegii discută, nu ştiu la ce etapă sunt acum. Încă o dată, lucrurile concrete se fac nu prin declaraţie, dar prin acţiuni. Partidul Democrat este un partid social-democrat, de orientare europeană. Tot ce se încadrează în această albie, totul va fi susţinut de Partidul Democrat", a menţionat Pavel Filip, preşedintele PDM.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chişinău
20 °C
cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14 °C
Fri
13 °C
Sat
9 °C
Sun
9 °C
Mon
12 °C

Curs oficial BNM 08 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2014 0.0726
USD 18.5683 -0.0686
RON 4.1806 0.0129
UAH 0.6855 0.0009
RUB 0.2460 0.0023
Arhivă Radio Chișinău