Declarația privind comemorarea victimelor războiului din 1992, propusă de deputații blocului ACUM, respinsă în Parlament

  • 27 Februarie 2020 11:01
Declarația privind comemorarea victimelor războiului din 1992, propusă de deputații blocului ACUM, respinsă în Parlament

Majoritatea deputaților a respins astăzi adoptarea unei declarații privind cu privire la comemorarea victimelor războiului din 1992, propusă de reprezentanții blocului ACUM.

Proiectul declarației, prezentat ulterior presei menționează că nu s-au înregistrat progrese în retragerea muniției militare ruse din stânga Nistrului, demilitarizarea regiunii și în procesul de reintegrare a Republicii Moldova.

De asemenea, se menționează că regimul separatist încalcă acordul de pace din iulie 1992, inclusiv prin limitarea liberei circulații a cetățenilor.

Prin proiectul declarații, autorii cer retragerea necondiționată a trupelor militare și muniției din regiune, înlocuirea misiunii de pacificare cu una civilă, sub mandat internațional, demilitarizarea regiunii.

Amintim că la 2 martie se vor împlini 28 de ani de la începutul conflictului armat, soldat cu decesul a peste 300 de combatanți din dreapta Nistrului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău