Declarația Platformei DA privind circulația autoturismelor în regiunea transnistreană

  • 20 Ianuarie 09:15
Declarația Platformei DA privind circulația autoturismelor în regiunea transnistreană

„Platforma DA condamnă categoric oportunismul lui Igor Dodon, care aflăndu-se la Moscova, a tratat telefonic cu liderul regiunii separatiste din Transnistria, renunțând de facto la respectarea normelor legale privind circulația autoturizmelor din regiunea transnistreană.

Din informația, făcută public de așa zisul președinte al așa zisei republicii transnistrene, precum și de vice-prim-ministrul pe reintegrare Flenchea, reiese că Igor Dodon, depășindu-și nepermis atribuțiile, a promis Tiraspolului și Moscovei anularea normei legale, care prevede că din 10 ianuarie 2019 toate autovehiculele din stânga Nistrului pot intra în alte țări doar cu plăcuțe neutre de înmatriculare, însoțite de abțibildul MD lipit pe parbriz.

Platforma DA califică acest gest drept un alt act de înaltă trădare a intereselor statului Republica Moldova săvârșit de «statalistul» Dodon. 

Platforma DA reieterează poziția sa pe subiectul transnistrean și subliniază pericolul iminent generat de lipsa de-a lungul anilor a unei politici consecvente în problema Transnistriei, raportul cu aceasta fiind condiționat exclusiv de interese meschine ale cercurilor obscure de pe ambele maluri ale Nistrului. Această situație a condus la crearea unei realități absurde când Republica Moldova întreține economic regiunea separatistă, care se autoproclamă stat independent, ne sfidează în cel mai tupeist mod și nu ne oferă nimic în schimb.

În acest context, Platforma DA solicită convocarea de urgență a Comisiei parlamentare de securitate națională, apărăre și ordine publică cu invitarea demnitarilor responsabililor pentru reglementarea conflictului transnistrean.”

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
22
Cer fragmentat
Umiditate:40 %
Vint:7,7 m/s
Tue
17
Wed
19
Thu
21
Fri
22
Sat
23

Curs oficial BNM 14 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4080 0.0141
USD 17.1276 -0.0436
RON 4.0068 0.0015
UAH 0.6320 -0.0048
RUB 0.2417 0.0002
Arhivă Radio Chișinău