Deciziile importante din viață trebuie luate pe stomacul gol

  • 06 Noiembrie 2014 19:42
Deciziile importante din viață trebuie luate pe stomacul gol

Deciziile importante din viață trebuie luate pe stomacul gol, deoarece senzația de foame crește probabilitatea de a lua o hotărâre corectă.

Oamenii de știință din orașul olandez Utrecht au efectuat mai multe experimente diferite cu un grup de studenți, pentru a demonstra cum influențează senzația de foame luarea deciziilor. Studenții care au participat la experiment au fost împărțiți în două grupuri diferit. În primul grup au fost incluse persoane care nu consumaseră niciun aliment cu 10 ore înainte de deșfășurarea studiului, iar în cel de-al doilea grup, s-au aflat studenți care mâncaseră deja.

Rezultatele cercetării au demonstrat că oamenii flămâzi iau mult mai ușor decizii dificile, ceea ce demonstrează pentru prima dată că senzația de foame îmbunătățește și nu periclitează capacitatea de a gândi. În cadrul experimentului, participanții aveau dreptul de a alege între a câștiga o sumă mică de bani imediat sau a lua o sumă mai mare de bani în viitor.

Persoanele din primul grup au ales să aștepte și să câștige o sumă mai mare de bani mai târziu, în timp ce persoanele "sătule" au decis să ia sumele mai mici de bani, imediat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău