Deciziile de arborare a bicolorului roș-albastru sunt ilegale și vor fi abrogate

  • 30 Martie 2012 08:43
Deciziile de arborare a bicolorului roș-albastru sunt ilegale și vor fi abrogate

Deciziile consiliilor locale de arborare a bicolorului roș-albastru pe instituțiile publice, sunt ilegale și vor fi abrogate, a declarat joi, 29 martie, premierul Vlad Filat.

Audio: Premierul Vlad Filat

Și Comisia Națională de Heraldică, într-un aviz elaborat la solicitarea Guvernului, afirmă că drapelul roș-albastru care, potrivit comuniștilor, ar fi drapelul Moldovei medievale, nu este decât un fals. Potrivit avizului, acest drapel a fost elaborat de directorul artistic al editurii ce aparține Școlii Superioare de Antropologie înființate de deputatul comunist Mark Tkaciuk.

Audio: Membrul Comisiei de Heraldică, Vlad Mischevca

Consilierii comuniști din muncipiile din Cahul și Bălți au adoptat astăzi decizii care prevăd ca pe toate clădirile importante din oraș să fie arborat steagul roș-albastru, care este port-drapelul Partidului Comuniștilor. Proiectul a fost susținut doar de consilierii comuniști, în timp ce consilierii din Alianța pentru Integrare Europeană au calificat aceste decizii drept un act ilegal și o provocare.

Tot astăzi Partidul Socialiștilor a propus organizarea, împreună cu PCRM, a unui referendum național pentru schimbarea simboliii de stat și înlocuirea tricolorului actual al Republicii Moldova cu ceea ce socialiștii numesc ”drapelul moldovenesc al lui Ștefan cel Mare”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău