Decizii în Parlament: suspendarea proceselor de privatizare și aplicarea sechestrului pe bunurile obținute în urma fraudei bancare

  • 19 Iulie 2019 16:30
Decizii în Parlament: suspendarea proceselor de privatizare și aplicarea sechestrului pe bunurile obținute în urma fraudei bancare

Parlamentul instituie moratoriu asupra proceselor în derulare de privatizare, concesionare și încheiere a parteneriatelor publice-private cu privire la bunurile publice, proprietate de stat. Hotărârea a fost adoptată de Parlament în ședința plenară de astăzi.

Moratoriul se va aplica până la prezentarea și aprobarea de către Parlament a concluziilor Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor publice, începând cu anul 2013. 

Totodată, Parlamentul recomandă, printr-o altă hotârâre, Centrului Național Anticorupție, Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale și Procuraturii să ăună sechestru pe bunurile infracționale, obținute în urma fraudei bancare. De asemenea, recomandă acestor instituții să suspende orice operațiuni și tranzacții cu privire la bunurile respective și să înainteze acțiuni civile în interesele statului pentru recuperarea prejudiciilor aduse Republicii Moldova.

Potrivit autorilor, inițiativa legislativă reprezintă voința certă a Parlamentului ca problema devalizării sistemului bancar să fie examinată în regim de urgență, cu identificarea tuturor persoanelor responsabile de această fraudă și atragerea lor la răspundere, inclusiv recuperarea banilor sustrași. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:1,54 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău