Decizie a Guvernului de la Chișinău. Companiile aeriene vor transmite datele pasagerilor cu minimum 24 de ore până la efectuarea zborului

  • 11 Octombrie 2023 14:43
Decizie a Guvernului de la Chișinău. Companiile aeriene vor transmite datele pasagerilor cu minimum 24 de ore până la efectuarea zborului

Executivul  a aprobat astăzi crearea Unității de Informații privind Pasagerii, în cadrul Poliției de Frontieră, în vederea consolidării securității interne, prevenirii și contracarării activităților teroriste. Astfel, companiile aeriene urmează să  transmită, în prealabil, datele despre călători către unitatea nou formată, nu mai devreme de 48 de ore și nu mai târziu de 24 de ore înainte de plecarea programată, transmite Radio Chișinău.

Totodată, companiile aeriene ar urma să  livreze informațiile necesare imediat după îmbarcarea pasagerilor în aeronavă.

Datele ar urma să fie stocate timp de 5 ani. Ministrul de Interne Adrian Efros a menționat în cadrul ședinței de Guvern că măsura vine să combată efectele războiului hibrid în Rep. Moldova, intensificat odată cu atacul armat al Rusiei în Ucraina.

„După data de 24 februarie 2022, schimbările geopolitice și consecințele războiului hibrid are un impact direct asupra vieții și securității oricărui cetățean al Rep. Moldova. Scopul proiectului constă în prevenirea activităților teroriste,  ”lupta cu criminalitatea, consolidarea asigurării securității, capacităților cooperării interinstituționale și regionale în domeniul securității transfrontaliere, protecției și prelucrării datelor cu caracter personal ale pasagerilor de către autoritățile competente”, a spus Adrian Efros.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:1,54 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău