Decizia lui Emmanuel Macron privind vizita în Rusia

  • 29 Martie 2018 16:59
Decizia lui Emmanuel Macron privind vizita în Rusia

Ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, a declarat joi că președintele Emmanuel Macron își menține vizita în Rusia programată pentru luna mai, deoarece este important să aibă în continuare discuții „sincere” cu Moscova.

Decizia lui Macron vine în ciuda faptului că Parisul s-a raliat deciziei UE de expulzare a unor diplomați ruși. Măsura a fost luată în reacție la acuzațiile Londrei de implicare a Moscovei în otrăvirea, cu un agent neurotoxic militar, a fostului agent rus Serghei Skripal și a fiicei lui, Iulia, relatează agenția Reuters, preluată de Agerpres.

„Trebuie să avem un dialog sincer cu Rusia'”, a declarat Le Drian la postul de radio RTL.

Macron urmează să participe în luna mai la Forumul economic de la Sankt Petersburg, chiar dacă relațiile diplomatice dintre Rusia și Occident au ajuns la un nivel scăzut ca urmare a otrăvirii lui Skripal în martie în Anglia.

Skripal și fiica sa au fost otrăviți cu o neurotoxină care a fost împrăștiată pe ușa casei lor din Anglia, a anunțat miercuri poliția britanică.

Ca urmare a primei utilizări a unei arme chimice pe teritoriul european de la cel de-Al Doilea Război Mondial, Londra l-a acuzat pe președintele Vladimir Putin pentru tentativa de asasinare a lui Skripal și a fiicei lui, și Occidentul a expulzat circa 130 de diplomați ruși.

Moscova a respins orice implicare în atac și a afirmat că suspectează serviciile secrete britanice de folosirea agentului neurotoxic Noviciok - dezvoltat de către fosta armată sovietică -, pentru a incrimina Rusia și pentru a ațâța isteria antirusească. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău