Decizia fatidică luată de Kobe Bryant în seara de dinaintea tragicului accident de elicopter

  • 20 Iunie 2020 18:50
Decizia fatidică luată de Kobe Bryant în seara de dinaintea tragicului accident de elicopter

La jumătate de an de la moartea marelui baschetbalist Kobe Bryant, continuă să iasă la suprafață detalii despre accidentul de elicopter de la Calabasas, California, scrie DIGIsport.ro.

Potrivit sursei citate, Cate Brady, asistenta personală a lui Kobe, a dezvăluit un detaliu macabru, care schimbă puțin perspectiva tragicului eveniment de pe 26 ianuarie, în urma căruia și-au pierdut viața sportivul american în vârstă de 41 de ani și fiica sa de 13, Gianna.

În noaptea de dinaintea accidentului, Bryant a schimbat ora zborului. Inițial, elicopterul trebuia să decoleze la 9:45, dar ex-baschetbalistul a decis ca ora de plecare să fie 9:00. Motivul? Fostul campion din NBA dorea să vadă partida de baschet anterioară celei în care urma să joace fiica sa.

”Da, am schimbat datele zborului chiar cu o seară înainte. Probabil pe la 18:00 sau 19:00. Kobe a decis că vrea să ajungă mai devreme, pentru a vedea și un alt meci.

Astfel, plecarea a fost stabilită pentru 9:00, nu 9:45, așa cum era programată în primă fază”, a declarat Brady, citată de Yahoo Sports.

"Șefi de coșmar" e azi, de la 20:00 în Digi Online, pe canalul Film Now! Descarcă aplicația și poți urmări filmul pe telefon sau tabletă

A doua zi, pilotul Ara Zobayan s-a dezorientat, probabil din cauza ceței intense. El a transmis controlorului de trafic aerian că se află la 1.200 de metri altitudine, însă de fapt era aproape de impactul cu o colină, plonjând în gol câteva sute de metri.

"Urcăm la patru mii (de picioare, n. red. - 1.200 m)", a spus pilotul. "Și apoi ce vei face când vei fi la altitudine?", a replicat controlorul, însă nu a mai primit răspuns.

Acum, Vanessa Bryant, văduva fostului jucător, cere despăgubiri într-un proces intentat companiei de elicoptere. Potrivit presei din străinătate, ea cere daune de sute de milioane. În motivare, se arată că ”veniturile viitoare ale lui Kobe și pierderile aferente pentru familie se ridică la sute de milioane de dolari”.

Kobe Bryant a jucat întreaga sa carieră la Los Angeles Lakers, alături de care a devenit de 5 ori campion în NBA

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău