Decizia Curții Supreme de Justiție în cazul Partidului Șansă

  • 22 Decembrie 2023 19:28
Decizia Curții Supreme de Justiție în cazul Partidului Șansă

Curtea Supremă de Justiție a casat integral hotărârea din 12 decembrie a Curții de Apel (CA) Chișinău privind Partidul Șansă vs. CSE, terț SIS, restituind-o să fie rejudecată în alt complet de judecată, transmite Radio Chișinău.

Judecătoarele au admis recursurile depuse de Comisia pentru Situații Excepționale (CS) a Republicii Moldova și Serviciul de Informații și Securitate (SIS). „Se casează integral hotărârea din 12 decembrie 2023 a Curții de Apel Chișinău și se restituie cauza de contencios administrativ, intentată la cererea de chemare în judecată depusă de Partidul Politic „Șansă” împotriva Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, terț Serviciul de Informații și Securitate cu privire la anularea Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 92 din 03 noiembrie 2023, spre rejudecare la Curtea de Apel Chișinău, în alt complet de judecată”, scrie în decizie.

Amintim că pe 12 decembrie, Curtea de Apel Chișinău a anulat hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale din 3 noiembrie, adoptată cu două zile înainte de alegerile locale generale din 5 noiembrie, prin care toți candidații Partidului „Șansă”, afiliat condamnatului fugar Ilan Șor, au fost excluși din cursa electorală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău