Decizia Curții Constituționale referitor la cererea candidatului PD la alegeri privind renumărarea voturilor în circumscripția uninominală Râșcani

  • 06 Martie 2019 09:17
Decizia Curții Constituționale referitor la cererea candidatului PD la alegeri privind renumărarea voturilor în circumscripția uninominală Râșcani

Curtea Constituțională a decis să respingă demersul candidatului PD la alegerile parlamentare din 24 februarie privind renumărarea voturilor în circumscripția uninominală Râșcani.

„Iurie Urzică nu a prezentat probe în susținerea afirmațiilor sale, probe care să demonstreze afectarea rezultatelor votării”, se arată în hotărârea Curții, care precizează că aceasta este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac. 

Amintim că Iurie Urzică a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală (CEC) în care a cerut renumărarea voturilor și anularea proceselor verbale din cauza că observatorii PD au semnalat deteriorarea intenționată a buletinelor de vot. De asemenea, el a solicitat vizualizarea înregistrărilor video, luate de camerele instalate în secțiile de votare, pentru a verifica corectitudinea procesului de numărare a voturilor. În răspunsul CEC se arată că în privința renumărării voturilor o decizie poate fi luată de Curtea Constituțională. 

Candidatul PD a pierdut în fața reprezentantului socialiștilor, Vladimir Mizdrenco, cu o diferență de 170 de voturi. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău