Decizia cu privire la renumărarea voturilor din Chișinău examinată la Bălți

  • 03 Iulie 2015 13:44
Decizia cu privire la renumărarea voturilor din Chișinău examinată la Bălți

Dosarul privind renumărarea voturilor pentru alegerea membrilor Consiliului Municipal Chișinău va fi examinat de Curtea de Apel Bălți.

O decizie în acest sens a fost luată ieri de Colegiul civil și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție, la cererea PSRM. Socialiștii și-au motivat solicitarea cu faptul că s-ar afla în conflict de interese cu Curtea de Apel Chișinău. 

După ce cererea de renumărare a voturilor în Consiliul Municipal Chișinău, depusa de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a fost aprobată de Curtea de Apel Chișinău, socialiștii au venit cu o altă solicitare. Aceștia au cerut transferarea examinării recursului de la Curtea de Apel Chișinău la o alta instanță similară. Socialiștii și-au motivat cererea prin faptul că PSRM s-ar afla în conflict de interese cu instanța deoarece ar acorda susținere directă locatarilor din mai multe blocuri de pe strada Teilor din capitală, care protestează împotriva construcției blocului administrativ al Curții de Apel Chișinău, în preajma imobilelor în care domiciliază.

Astfel, întrunit în ședință de urgență, Colegiul civil și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție a luat decizia ca dosarul privind renumărarea voturilor pentru alegerea membrilor Consiliului Municipal Chișinău să fie examinat de Curtea de Apel Bălți.

Mai mulți reprezentanți ai partidelor politice care au acces în CMC, observatorilor, reprezentanții misiunilor internaționale din Republica Moldova dar și Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău au contestat cererea socialiștilor de renumărare a voturilor. Aceștia au declarat că alegerile au fost corecte și nu există vreun motiv plauzibil de contestare a rezultatelor acestuia. Mai mult, o eventuală renumărare a voturilor ar costa statul peste 3 milioane de lei.

Amintim că în 2011, tot Curtea de Apel Bălți a examinat la cererea PCRM dosarul privind anularea celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului municipiului Chișinău. Atunci Curtea de Apel Bălți a validat mandatul de primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
28
Câțiva nori
Umiditate:42 %
Vint:2,6 m/s
Sat
24
Sun
22
Mon
17
Tue
17
Wed
20

Curs oficial BNM 11 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0000
USD 17.1929 -0.0000
RON 4.0207 -0.0000
UAH 0.6382 -0.0000
RUB 0.2429 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău