Decizia CSJ în dosarul medicului de la Internatul Psihoneurologic din Bălți, acuzat că a violat 16 paciente (ZdG)

  • 21 Noiembrie 2019 09:44
Decizia CSJ în dosarul medicului de la Internatul Psihoneurologic din Bălți, acuzat că a violat 16 paciente (ZdG)

La trei ani de la condamnarea în primă instanță, Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a pus punct în dosarul mediculului care a violat 16 paciente internate la Institutul psiho-neurologic din Bălți.

Magistrații au respins ca inadmisibil recursul declarat de către inculpat și au menținut decizia Curții de Apel Bălți din martie 2019, prin care Stansilav Florea a fost condamnat la 15 ani de închisoare, scrie ZdG.

Avocata Doina Ioana Străisteanu declara anterior pentru ZdG că magistrații de la CA Bălți au dispus și achitarea desbăgubirilor morale pentru pacientele de la Internat, despăgubirile fiind între 50 și 70 de mii de lei.

Cazul a apărut în atenția publică în februarie 2013, când o beneficiară a internatului și-a sunat rudele, anunțându-le că a fost violată. Atunci, la fața locului, s-a deplasat grupul operativ al Comisariatului de poliție și procurori din Bălți, recepționând plângerea victimei, care a anunțat că ar fi fost violată de medicul care o tratează. Fiind supusă unei expertize psihiatrice, femeia a fost calificată ca fiind responsabilă, fapt care a servit drept temei pentru inițierea unei cauze penale în baza art. 171 Cod Penal al R. Moldova „Viol”. Ulterior, în timpul investigațiilor, au fost identificate și alte victime, în total, 16. Stanislav Florea pledează în continuare nevinovat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău