Decizia CSE: Tarifele la energie electrică vor fi ajustate

  • 06 Decembrie 2022 08:01
Decizia CSE: Tarifele la energie electrică vor fi ajustate

ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord” vor înainta către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, în termen de o zi lucrătoare de la data semnării noilor contracte de procurare a energiei electrice, cererea de ajustare a prețurilor. Decizia în acest sens a fost aprobată ieri, 5 noiembrie, de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), transmite IPN.

Potrivit dispoziției CSE, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va examina și va aproba, în termen de trei zile lucrătoare, prețurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice.

La fel în documentul aprobat se menționează că Uzina Metalurgică Moldovenească urmează să primească autorizația cu valabilitatea până la 31 decembrie 2022.

Vicepremierul Andrei Spînu a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că prețul energiei electrice va scădea din luna decembrie cu minimum 25% și se va menține la un nivel redus pe parcursul întregii ierni.

Recent, SA „Energocom” a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan (MGRES) pentru luna decembrie. Cantitatea pentru decembrie constituie aproximativ 204 mii, iar prețul este de 73 de dolari. Până atunci, energia electrică era achiziționată din alte surse și la prețuri mai mari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău