Decis de Parlament! Patru terenuri vor fi transmise în proprietatea comunei Chetrosu din raionul Anenii pentru includerea acestora în circuitul economic

  • 28 Decembrie 2023 18:06
Decis de Parlament! Patru terenuri vor fi transmise în proprietatea comunei Chetrosu din raionul Anenii pentru includerea acestora în circuitul economic

Patru terenuri vor fi transmise în proprietatea comunei Chetrosu, raionul Anenii Noi, pentru includerea acestora în circuitul economic. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat, astăzi, de deputați.

Documentul prevede transmiterea a patru terenuri, cu suprafața totală de  175,27 hectare, de la unitatea „Stațiunile didactice experimentale ale Universității Agrare de Stat din Moldova” în proprietatea unității administrativ-teritoriale comuna Chetrosu, raionul Anenii Noi. Terenurile sunt amplasate în extravilanul localităților Chetrosu și Todirești și constituie proprietate publică a statului, administrate de către Agenția Proprietății Publice.

Potrivit autorilor, terenurile vizate au fost transmise Stațiunii Didactice Experimentale Chetrosu în scopul efectuării cercetărilor științifice și activităților didactice, însă se constată că aceste terenuri rămân a fi nevalorificate.

Proiectul pentru modificarea anexei la Legea pentru aprobarea Listei unităților ale căror terenuri destinate agriculturii rămân în proprietatea statului a fost aprobat, în prima lectură, cu votul a 58 de deputați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău